HAFI Industries Kft.


A tartalomhoz

GOP fejlesztés

Hírek

A vállalkozás több mint húsz éve levegőkompresszorokhoz, technológiai gáz-alkalmazásokhoz és hűtőkörökhöz használt kompresszor csomagok tervezésével, gyártásával, beüzemelésével és karbantartásával foglakozik. Célunk a profilbővítés: a környezetvédelmi szektorban a szennyvízkezelés területe. A BIOCOS rendszerrel egy világszerte elfogadott, egyedi tulajdonságokkal rendelkező, innovatív termékre leltünk: az általunk kifejlesztett termék neve HAFI BIOCOS BLOC©.

A cég számára teljesen új feladatot jelent majd a berendezések kifejlesztése és gyártása (levegőztető panel) a magyar és a világpiac számára. A HAFI BIOCOS BLOC© egy, a Hafi által kifejlesztett mérnöki megoldás olyan műszaki berendezésekhez , amelyeket a BIOCOS© folyamatot alkalmazó szennyvízkezelő üzemekben működtetnek. (BIOCOS jelentése: Biológiailag Kombinált Rendszer).

BIOCOS© FOLYAMAT (Biológiailag Kombinált Rendszer)

Világszerte többségben vannak azok a szennyvízkezelő üzemek, amelyek élesztett iszap eljárással dolgoznak.

 

Ennek folyamat és részei:

-          mechanikai előtisztítás

-          a biológiai tisztításhoz szükséges levegőztetett élesztőmedence

-          iszapürítést biztosító utóderítő medence (ahol az élesztett iszapot választják el a tiszta víztől)

-          visszaáramoltató iszapszivattyú, amely az iszapot az élesztőmedencéből visszavezeti

A hagyományos rendszereknél az utólagos derítés nem nyújt optimális megoldást, mivel az utóderítő medencében folyamatosan jelenlévő áramlási jelenségek megnehezítik az iszap leválasztást. A csekély mennyiségű iszapmassza és az alacsony iszaptükör miatt ezekben a medencékben említésre méltó biokémiai folyamatok nem zajlanak le. Ezen kívül az utólagos derítés berendezései költségesek és nagy a karbantartási igényük.

A BIOCOS-eljárás kiküszöböli ezeket a hátrányokat, mivel nem szükségesek az ismert rendszerek utólagos derítő medencéi. Mindez a befektetési költségek csökkentését eredményezi, ugyanakkor arányaiban a karbantartási költségek is alacsony szinten tarthatóak.

A BIOCOS-eljárásnál egy élesztőmedencét kombinálunk két ülepítő- és forgatómedencével,  ezek hidraulikusan, földhöz közeli nyílásokkal vannak összekötve.

A fejlesztés cégünk profilbővítését szolgálja és erősíti.

Eredmény: saját fejlesztésű új termék létrehozása. Az új technológia értékesítésből származó árbevétel mintegy 600 millió forintos árbevétel növekedést jelent, mely az árbevétel közel 25%-át teszi majd ki. Már jelenleg is vannak olyan partnereink, akiknek valós igényit tudjuk kielégíteni az új technológiával (ezek főként Önkormányzatok). Természetesen a partnerek bővülésére számítunk a gyártás megkezdését követően. Előzetes felméréseink szerint évente 15 projekthez várható megrendelés.

A technológia használatához szükséges levegőztető panel gyártásához járulnak hozzá mindazok a műszaki gépek, berendezések, melyeket az Új Széchenyi Terv Gazdasági és Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Szennyvízkezelő üzemek újfajta, teljes működési rendszere folyamatának energiaellátására, vezérlésére és felügyeletére kifejlesztett panel és vezérlő központ létrehozása” című GOP-1.3.1-11/C-0211 jelű pályázat keretén belül szeretnénk megvásárolni.

Kezdőlap | Magunkról | Termékek | Képek | Hírek | Kapcsolat | Oldaltérkép


HAFI Industries Kft. 2500 Esztergom Dobogókői út 82. Tel: 00-36/33-417-644 Fax: 00-36/33-411-196 | hafi@hafi.hu

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe