HAFI Industries Kft.


A tartalomhoz

HAFI Industries Kft. 20 éves története

A Handels und Finanzierung szavakból rövidített HAFI vállalat együttesen mintegy 200 alkalmazottat foglalkoztató cégcsoport, melynek központja Ausztriában, Feldkirchben található és minden volt szocialista országban van kereskedelmi irodája és szerviz csoportja.

A vállalat 1990-ben magyarországi székhellyel alapította meg termelő részlegét a HAFI INDUSTRIES Gépgyártó Kft-t, mely kompresszorok előállítására szakosodott.1990-ben a társaság tervezőmérnökei kidolgozták az olaj-befecskendezéses levegőkompresszorok prototípusait és elindították a sorozatgyártást egy bérelt műhelyben. Egyidejűleg egy elnyert exportfejlesztő állami támogatás segítségével Esztergomban elkezdődött egy 400 db/év kapacitású gyártóműhely építése.


A piaci igényekhez igazodva 1993-ban elkezdődött az olajmentes levegőkompresszorok gyártása is, majd egy német céggel kooperálva kompresszor telepek vezérlésének gyártása.

1995-ben kifejlesztésre kerültek a főleg nagy teljesítményű ipari hűtő- és gázkompresszorok, melyekkel sikerült a kompresszorpiac egy jelentős területére betörni. Ezek a gépek nagyobb engineering tartalommal jobb pozíciót biztosítanak a kompresszor piacon.

1996. év elején elkészült az 1600 m-es szerelőcsarnok, egyben kifejlesztésre került a szennyvíztisztítóknál pneumatikus szállításban használatos fúvócsalád, melynek sorozatgyártása 1997-ben indult.

2000-től a cég, a piaci igények megváltozásának hatására áttért – a jelentősebb előkészítő és műszaki munkát igényelő - egyedi gépek gyártására. Ennek eredményeként a kissorozatú gépek gyártása jelentősen visszaszorult.


Az egyedi gép gyártás felfutásával párhuzamosan nőtt a társaság létszáma, mely jellegét tekintve tervező mérnökökből, irányítástechnikai mérnökökből, szerelő lakatosokból, villanyszerelőkből és szerviz szakemberekből áll.

2005-től jelentősen megnőtt az előállított berendezések egyedi értéke, amiket mindig a speciális igények kielégítésére terveznek és gyártanak.
2006-ban az orosz piacra való belépéssel a megrendelések száma éves szinten megtöbbszöröződött.
2009-től folyamatosan került bevezetésre a cég különböző szervezetei egységeinél az IFS Applications Integrált Vállalatirányítási Rendszer.
2010-ben a gazdasági válság ellenére, a bővülő orosz energia szektornak köszönhetően cégünk kimagasló teljesítményt tudott
         nyújtani és több nemzetközileg elismert projektben részesedett (pl. Nord Stream); ezzel egy időben nyitott a közel-keleteti piacok felé.
2011-től a vevői igényeknek megfelelően az Aerzen fokozatok
mellett új gyártókkal bővült a cég termékpalettája: Howden, Bitzer, Grasso
        Sikeres próbaüzemek után, átadásra kerültek az első  magyarországi BIOCOS rendszerű szennyvíztelepeink
        (Uraiújfalu, Rábahídvég, Rózsaszentmárton)

Kezdőlap | Magunkról | Termékek | Képek | Hírek | Kapcsolat | Oldaltérkép


HAFI Industries Kft. 2500 Esztergom Dobogókői út 82. Tel: 00-36/33-417-644 Fax: 00-36/33-411-196 | hafi@hafi.hu

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe